Comunicat de presă

Gabriel Oprea, preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, s-a întâlnit sâmbătă, 14 mai, la sediul partidului, cu preşedinţii organizaţiilor judeţene.

Discuţiile s-au axat, în principal, pe situaţia economică şi politică a Romaniei, un subiect important fiind războiul dus de Rusia în Ucraina şi efectele sale în plan regional şi internaţional. UNPR apreciază că, în această perioadă de mari frământări, guvernul, condus de un militar, premierul Nicolae Ciucă, trebuie să cântărească bine deciziile care privesc politica externa şi să acţioneze cu prudenţă, în direcţia asigurării securităţii naţionale.

Totodată, este necesar ca Executivul să vină în sprijinul populaţiei cu măsuri consistente, pentru a se depăşi cu bine dificultăţile aduse de războiul de la graniţele ţării.

Considerăm că actuala coaliţie de guvernare este oportună şi necesară în acest context şi are instrumentele şi capacitatea să gestioneze această criză generalizată. De aceea, Uniunea Naţinală pentru Progresul României sprijină coaliţia de guvernare.

Biroul de presă