Mai puţină pădure tăiată: fosta Schweighofer închide 30% din activitate dar concediază 600 de angajaţi!

Partidul Ecologist Român intervine cu soluţii!

Ecologiştii intervin pentru cei 600 de angajaţi restructuraţi de către HS Timber Productions, fosta Schweighofer, ca urmare a reducerii de 30% a producţiei din România.

Partidul Ecologist Român solicită ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna să intervină în contextul concedierii de la 30 martie a.c a 600 de angajaţi, ca urmare a închiderii fabricii de lemn de la Siret şi a reducerii semnificative a operaţiunilor la fabrica din Rădăuţi, judeţul Suceava.

Propunem autorităţilor să se implice în direcţia reconversiei profesionale ca măsură la ajutarea oamenilor fără alte specializări.
Este important ca Guvernul şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor să aibă grijă de lucrătorii din domeniul silvic şi prelucrare a lemnului, în orice situaţie şi mai ales acum.

De-a lungul anilor au existat solicitări dure privind interzicerea tăierilor de păduri mai ales ca rezultat al inactivităţii justiţiei şi a acutizării mafiei pădurilor! S-a cerut chiar încetarea activităţii acestei companii austriece în România.

Partidul Ecologist Român se luptă pentru salvarea pădurilor şi în egală măsură pentru oameni şi interesele lor. Sperăm că reducerea activităţii companiei austriece va avea urmări pozitive în statisticile tăierilor de pădure. Acum trebuie să ajutăm angajaţii concediaţi!

Reorientarea profesională se poate face şi individual însă se pot realiza programe plătite de angajator sau ANOFM. Implicarea ministrului Mediului Apelor şi Pădurilor ar da încredere românilor ce urmează a fi concediaţi şi ar fi un semnal că autorităţile statului se implică real.

Dănuţ Pop
Preşedinte PER