Informare privind situaţia epidemiologică din unităţile de învăţământ preuniversitar (13 octombrie 2021)

Conform informaţiilor centralizate pe baza raportărilor din unităţile de învăţământ preuniversitar, astăzi, 13 octombrie 2021, se înregistrează următoarea situaţie epidemiologică:

* Preşcolari/elevi confirmaţi Covid-19: 16.316;

* Angajaţi din învăţământ confirmaţi Covid-19: 5.425 de persoane;

Evoluţia situaţiei epidemiologice de la debutul anului şcolar

Număr elevi/preşcolari infectaţi

17 Sep - 1091
22 Sep - 3362
29 Sep - 8470
06 Oct - 12978
13 Oct - 16316

Număr angajaţi infectaţi

17 Sep - 604
22 Sep - 1192
29 Sep - 2688
06 Oct - 4392
13 Oct - 5425

* Unităţi cu activitatea faţă în faţă suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unităţii şi aprobare ISJ/ISMB): 262;

* Unităţi de învăţământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puţin 50% din nr. de clase suspendate): 135;

* Unităţi de învăţământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 85;

* Unităţi de învăţământ cu activitatea faţă în faţă, dar care au cel puţin o clasă/grupă în sistem online: 3.342.

Următoarea raportare va fi transmisă miercuri, 20 octombrie 2021.

BIROUL DE PRESĂ