COD GALBEN: 25-10-2021 Intre 08:10 si 10:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Covasna, Județul Braşov, Județul Harghita;

A fost semnat contractul de reabilitare şi modernizare a reţelei de drumuri judeţene DJ401A Vidra-Domneşti

Astăzi, 13.10.2021, a fost semnat, la sediul Consiliului Judeţean Ilfov, contractul "Reabilitarea şi Modernizarea reţelei de drumuri judeţene DJ401A, km 0+000 (Vidra) - km 28+800 (Domneşti)".

Cu o valoare de 135.126.317,46 Lei (fără TVA) şi o durată a lucrărilor de 24 de luni de la ordinul de începere, investiţia este oportună şi necesară pentru judeţul Ilfov, dată fiind importanţa drumului judeţean DJ401A, ca alternativă la Centura de Sud a Bucureştiului, acesta străbătând un număr de şase localităţi din Ilfov: comunele Vidra, Jilava, Domneşti, Clinceni şi oraşele Măgurele şi Bragadiru.

Lucrările presupun reabilitarea şi modernizarea suprafeţei carosabilului, a pistelor de biciclete, şi a trotuarelor, înlocuirea şanţurilor betonate prin preluarea apelor în sistem de canalizare pluvială, relocarea reţelelor electrice ale sistemului de iluminat public, împreună cu ENEL Muntenia. Sistemul de iluminat în localităţi va fi realizat unitar, cu sistem "dimming", pentru reducerea costurilor prin diminuarea intensităţii iluminării, în lipsa traficului rutier. De asemenea, vor fi realizate lucrări pentru facilitarea accesului la proprietăţi, lucrări de modernizare a spaţiilor verzi, plantare copaci, etc.

Ca urmare a rezilierii contractului de execuţie lucrări în anul 2019 cu SC Telor Invest SRL, Judeţul Ilfov - Consiliul Judeţean a demarat procedura de revizuire a Proiectului Tehnic şi aducerea lui la standardele actuale ţinând cont de creşterea valorilor de trafic, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă şi necesităţile locuitorilor din zonă. Pentru acest lucru a fost efectuată o expertiză tehnică a lucrărilor executate, iar în urma acesteia a fost încheiat contractul de prestări servicii nr. 17330/15.11.2019 pentru realizarea Reviziei Proiectului Tehnic.

După finalizarea revizuirii proiectului tehnic, au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici ai proiectului, după cum urmează:

- Lungime proiect: 27.291,00 ml;

- Suprafaţă carosabil şi piste de biciclete: 260.369,00 mp;

- Suprafaţă trotuare: 64.241,00 mp;

- Suprafaţă străzi laterale: 12.633,00 mp (145 bucăţi);

- Accese proprietăţi: 39.806,00 mp (2.807,00 bucăţi);

- Reţea de canalizare pluvială: 54.810,00 ml;

- Borduri 20x25: 51.745,00 ml;

- Borduri 10x15: 90.801,00 ml;

- Stâlpi iluminat: 1.548,00 bucăţi;

- Spaţii verzi: 43.141,00 metri pătraţi;

- Plantare copaci (platanus acerfolia 1,50-2,00 m înălţime): 4.741,00 bucăţi.

Alte date referitoare le proiect:

Autorizaţia de construcţie a fost emisă în data de 31.08.2021, cu termen de valabilitate de 24 de luni. Proiectantul este SC Prospect Drill SRL.

Execuţia lucrărilor va fi realizată de un consorţiu de firme, avţnd ca lider S.C. ACVATOT S.R.L.