Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Balkan Commodities International D.O.O. Beograd preia mai multe companii din Serbia

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care Balkan Commodities International D.o.o. Beograd preia Granexport D.o.o. Pancevo, Luka-Backa Palanka d.o.o., Zito-Backa d.o.o. Kula, precum şi unele silozuri şi activitatea de comercializare de oleaginoase operate în prezent de Agroglobe d.o.o. Novi Sad, Granexport, Lucka-BP şi Zito-Backa.

Balkan Commodities International D.o.o. Beograd, societate de tip holding înfiinţată în 2021, este prezentă în România prin intermediul companiei Global Grain International S.R.L., specializată în fabricarea uleiurilor şi grăsimilor, şi al companiei Heliosagri International S.A., care are ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii.

Granexport din Serbia este activă în domeniul producţiei şi comercializării de produse de porumb măcinate pentru consum uman, de produse prelucrate industrial, precum şi de materie primă pentru fabricarea de hrană pentru animale.

Zito-Backa Pancevo, Serbia, realizează produse de morărit.

Luka-Backa Palanka, care operează un port situat în Backa Palanka, Serbia, pe fluviul Dunărea, este implicată în furnizarea de servicii portuare şi de servicii de transport, dar şi în activităţi de ambalare a îngrăşămintelor vrac.

În urma a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această tranzacţie nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româƒnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Octombrie 2021
Biroul de Presă