Tradiţia merge mai departe pentru o ţară mai curata - Let's do it, România pe 18 septembrie 2021

Pe 18 septembrie, voluntari din 175 ţări sărbătoresc Ziua Internaţională a curăţeniei prin acţiuni de ecologizare şi conştientizare a importanţei pe care trebuie să o acordăm mediului. 29 judeţe din România vor participa activ la acţiuni de ecologizare, iar Tulcea va fi prezentă alături de 1.9 milioane de voluntari care îşi doresc şi lucrează pentru un mediu mai curat.

"Timpurile în care trăim ne arată că sigur nu am fost suficient de atenţi cu mediul înconjurător iar planetă ne dă toate semnele că trebuie să schimbăm ceva în comportamentul nostru faţă de natură. Astfel de evenimente ne deschid ochii şi vedem cam cât de grav arată situaţia, câte deşeuri sunt aruncate la întâmplare şi cât de mult mai avem de lucru la a ne educa conştiinţa şi a deveni responsabili faţă de acţiunile noastre". A declarat Ştefan Ilie, primarul Oraşului Tulcea

Primăria municipiului Tulcea a selectat câteva zone care vor fi ecologizate împreună cu Serviciul Public al Oraşului, Garda Naţională de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia Silvică şi ARBDD. Punem la dispoziţie saci şi mănuşi pentru voluntarii care vor fi prezenţi în Parcul Monument, Parcul Victoria, Parcul Personalităţilor, Cartierul Alunişului şi aleile din jurul Str Spitalului.

Voluntarii din zonele rurale, pot lua legătura cu reprezentanţii primăriilor pentru a se asigura că deşeurile sunt preluate de către operatorul de salubritate.

Direcţia Silvică a Judeţului Tulcea cu 4 subunităţi va merge în zonele Stejaru, Cerna, Măcin şi Tulcea împreună cu voluntari de la unităţile de învăţământ din zonele respective.

"Datorită pandemiei, evenimentul nu a putut fi organizat la capacitate maximă, însă ne dorim să păstrăm tradiţia şi cu multă atenţie să reuşim şi în acest an să colectăm cât mai multe deşeuri şi să aducem în atenţia publicului necesitatea de a fi responsabili cu mediul înconjurător". Doina Taranu, coordonator judeţean Tulcea

Mulţumim tuturor instituţiilor locale care ne sprijină cu toate resursele, JT Group şi Decathlon Brăila, partener oficial al evenimentului care se alătura şi cu voluntari în judeţul Tulcea, Asociaţia Centrul European pentru Diversitate, Organizaţia CELISEA, Organizaţia Delta Dunării, te iubim.