Doamna Gabriela Horga, membră a Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a fost desemnată reprezentant, pentru anul 2021, al Comisiei pentru afaceri juridice şi drepturile omului a APCE la GRECO.

În cadrul lucrărilor Comisiei pentru afaceri juridice şi drepturile omului de marţi, 14 septembrie 2021, de la Strasbourg, doamna deputat Gabriela Horga a fost aleasă reprezentanta Comisiei, pentru anul 2021, la GRECO - Grupul Statelor împotriva Corupţiei al Consiliului Europei.

Obiectivul GRECO este de a îmbunătăţi capacitatea membrilor săi de a lupta împotriva corupţiei prin monitorizarea respectării standardelor anticorupţie ale Consiliului Europei printr-un proces dinamic de evaluare şi presiune reciproce. GRECO ajută statele să identifice deficienţe în politicile naţionale anticorupţie, declanşând reformele practice necesare din punct de vedere legislativ şi instituţional. GRECO are în prezent 50 de membri (48 de state europene, Kazahstan şi Statele Unite ale Americii).

Parlamentarul român a fost nominalizat în urma votului membrilor Comisiei APCE, pentru aceeaşi funcţie depunându-şi candidatura încă un parlamentar european.

14 septembrie 2021